Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Primãria Tutova va avea un parc fotovoltaic obtinut printr-un proiect european!

MODERNIZAREA CONTINUÃ…Primãria comunei Tutova este singura din judetul Vaslui care a depus proiect pentru atragerea de fonduri europene prin Programul POIM pentru construirea unui parc fotovoltaic. La nivel national, doar patru orase si douã comune au depus proiecte pentru a obtine finantare prin „Axa Prioritarã 11: Mãsuri de îmbunãtãtire a eficientei energetice si stimularea utilizãrii energiei regenerabile la nivelul întreprinderilor, Obiectivul specific 11.2 care vizeazã „Mãsuri de producere a energiei din surse regenerabile destinate autoritãtilor administratiei publice locale”. Proiectul are o valoare de 650.000 de euro. Urmeazã în cel mai scurt timp semnarea contractului de finantare, dupã care se va alege un constructor.

Primarul Ion Corciovã, care conduce comuna Tutova spre o modernizare aproape urbanã, a reusit sã obtinã pentru comunitatea sa o facilitate extraordinarã. „Cresterea preturilor la energie ne-a afectat, în egalã mãsurã, pe toti consumatorii: persoane fizice, persoane juridice, autoritãti publice etc., astfel, cãutãm solutii sã reducem aceste costuri. În luna decembrie 2022, am finalizat si depus în cadrul Programului Operational Infrastructurã Mare (POIM) 2014- 2020, Axa prioritarã 11, Masura 11.2, care vizeazã <<Mãsuri de producere a energiei din surse regenerabile destinate autoritãtilor administratiei publice locale>>, solicitarea de finantare pentru înfiintarea unor capacitãti de producere a energiei regenerabile, în valoare de 650.000 de euro. Am asteptat cu nerãbdare evaluarea acestui proiect si pe 28 aprilie, am primit comunicarea privind cererea depusã de UAT Comuna Tutova, care a fost aprobatã!”, a precizat primarul Ion Corciovã.

Parcul va produce 70% din energia folositã de institutiile publice

Parcul fotovoltaic va fi construit si instalat pe zonele de consum, astfel cã se va produce energie electricã pentru scoli, centrele de zi pentru persoanele vârstnice, pentru Primãrie, pentru cãminul de bãtrâni, pentru instalatiile de apã si canalizare si, ce este foarte important, pentru iluminatul public! Comuna Tutova va produce astfel 70% din energia folositã de institutiile publice si astfel bugetul local va scãpa de o cheltuialã imensã! „Foarte curând vom semna contractul de finantare si apoi vom alege un constructor. Împreunã cu colegii din primãrie ne vom mobiliza, asa cum am fãcut-o de fiecare datã, sã implementãm repede si bine aceastã finantare. Prin implementarea acestui proiect, peste 70% din costurile energiei aferente functionãrii unor servicii si institutii publice din comuna Tutova vor fi reduse. Ne vom strãdui în continuare sã facem lucruri bune, utile si necesare pentru locuitorii comunei Tutova”, a mai precizat primarul Ion Corciovã.

Ultima actualizare: 18:08 | 25.05.2024

Sari la conținut