Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Proiect de anvergură pentru modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă în comuna Tutova

Comuna Tutova face un nou pas în drumul său către nivelul optim de dezvoltare în ceea ce privește rețelele de apă curentă, printr-o investiție majoră, a cărei derulare este în toi.

”Modernizarea sistemului de alimentare cu apă în Tutova, Bădeana și Crivești – Înființare sistem de alimentare cu apă în localitățile Coroiu și Ciortolom” este numele proiectului în urma căruia condițiile de trai ale locuitorilor din satelor menționate nu se vor diferenția cu nimic față de cele din oricare oraș civilizat.

Serviciul de alimentare cu apă în Tutova, Bădeana și Crivești va cunoaște un important salt calitativ, în sensul că vor fi dublate resursele de apă, prin execuția a cinci noi foraje, construirea a trei bazine pentru stocare, realizarea a 5 km de rețele noi de distribuție și construirea a trei stații de pompare.

De asemenea, locuitorii satelor Coroiu și Ciortolom vor avea branșamente noi, inclusiv cămine dotate cu apometre amplasate la limita de proprietate.

”Am considerat necesar să promovăm acest proiect pentru ca pe viitor să nu mai ajungem în situația de a furniza apă în condiții restrictive. Actualul sistem de alimentare cu apă din comună a fost dat în folosință cu mai bine de 15 ani în urmă, iar în perioadele secetoase, când consumurile cresc foarte mult, creează probleme în asigurarea cantităților de apă necesare pentru consumul populației”, a transmis Ion Corciovă, primarul comunei Tutova.

Edilul a mai precizat că în aceste momente prioritare sunt lucrările în zonele cu probleme în asigurarea debitului necesar.

”Până la această dată au fost realizate lucrările pe tronsonul de aducțiune de la foraj până la bazinul de depozitare din satul Tutova. În următoarele zile se vor finaliza lucrările la forajul din Bădeana. În paralel, se lucrează la rețeaua de distribuție din satul Coroiu. Sperăm ca până la sfârșitul anului în curs, să finalizăm această investiție” , a mai spus primarul Corciovă.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, lucrările fiind executate de firma Oanaliv SRL Galați, cu suma de 3.491.086,22 lei.

Ultima actualizare: 18:08 | 25.05.2024

Sari la conținut